Masaža, energijska podpora

Masaža

Ljudje smo energijska bitja in tako kot vse bolj postajamo ozaveščeni glede prehrane in gibanja, tako se moramo naučiti, da si vzamemo čas tudi za masažo, saj je to eden najhitrejših in najprijetnejših načinov za sprostitev in spodbuditev pretoka energije v telesu, kar vpliva na PSIHOFIZIČNO ZDRAVJE.

Naj naštejem le nekaj pozitivnih učinkov klasične masaže:

  • pomirja in sprošča napetost v mišicah
  • spodbuja delovanje krvnega in limfnega obtoka
  • spodbuja delovanje presnove
  • splošna sprostitev in več energije

V Akilei lahko izbirate med:

  • masažo celega telesa
  • delno masažo telesa
  • masažo hrbta
  • masažo stopal
  • energijsko masažo Akilea

Ogromno si lahko pomagate že sami, če se zjutraj raztegnete, zmasirate ušesa in stopala, potapkate ali pomasirate obraz, pomasirate določene točke na telesu, da spodbudite pretok energije in se pripravite na nov dan. Samomasažo lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli, vsaka sekunda šteje.

Kako to naredite, katere točke pomasirati, vam povem že na prvem posvetu.  Vsekakor pa bo tudi to tema, o kateri boste lahko brali v prihodnje

Energijska podpora: Reiki in Crystal reiki

REI pomeni univerzalno in se nanaša na raven duha in telesa, KI pomeni življenjsko energijo, ki je prisotna v vseh živih bitjih.

Reiki je japonska tehnika naravnega zdravljenja in samozdravljenja, ki se izvaja s polaganjem rok. Je preprosta in varna metoda, ki deluje na posameznika v celoti (na fizično telo, čustveno, mentalno in eterično). Je univerzalna energija, ki nam sprošča energetske blokade, odstranjuje strupe iz telesa, dviguje imunski sistem, omogoča uravnovešanje in čiščenje čaker, pomaga ozaveščati miselne in čustvene vzorce, ki nas blokirajo, išče ravnovesje. Dobro deluje tudi kot podpora medicinskim ali terapevtskim tehnikam, saj lahko lajša bolečine in spodbuja okrevanje.

Reiki lahko uporabimo tudi na živalih in rastlinah, energetsko očistimo prostore, predmete, kristale, ipd.

Reiki lahko dopolnimo še s kristali oz. zdravilnimi kamni (t.i. Crystal Reiki), ki s svojo vibracijo in močjo dodatno učinkujejo k vzpostavljanju ravnovesja v telesu.

Reiki ali crystal reiki terapija traja 30 minut oz. se prilagodi potrebam posameznika.

Za tiste, ki se težko sprostite ali pa bi si le želeli dodatne sprostitve in vseh dobrobiti, ki jih prinaša reiki terapija, sem oblikovala poseben paket, ki zajema masažo hrbta, stopal in reiki terapije v skupnem trajanju 60min.

Bachove cvetne esence

Dr. Edward Bach je bil britanski zdravnik in homeopat, ki je v 30. letih 20. stoletja pri svojem delu prišel do spoznanja, da je bolezen odraz porušenega ravnovesja med dušo in umom in da imajo zdravstvene težave vzrok v našem čustvenem stanju. Verjel je, da če želimo ozdraviti fizično bolečino, moramo iti globlje, se spoprijeti z našimi čustvi in šele ko uravnovesimo duha in telo, smo lahko korak bližje k ozdravitvi.

Opisal je 38 osnovnih čustev in za vsako izmed njih izbral primerno cvetno esenco. Razvil je t.i. “cvetni terapijo”, ki obsega 38 cvetnih esenc oz. 37 izvlečkov zdravilnih rastlin, zadnja pa je studenčica. Najbolj znane so “Rešilne kapljice”, ki so kombinacija 5 cvetnih esenci in se jih uporablja v primerih šoka, velikega stresa, globoki žalosti, napetosti, paniki, nesrečah, poškodbah, itd.

Namen Bachove cvetne terapije je, da na nežen, subtilen način vzpostavimo ravnovesje med dušo in telesom in s tem sprožimo proces samozdravljenja.